Deputatul neafiliat Cristian Ichim a subliniat că, la 105 ani de la Marea Unire, România se află departe de perfecțiune, dar poate să se mândrească cu statutul său în cadrul Europei democratice.

„În această zi, suntem împreună pentru a marca un moment esențial în istoria României. 1 Decembrie 1918 rămâne o referință crucială în evoluția poporului român și a țării noastre (…) Acest moment ne învață lecții despre coeziunea spirituală a unei națiuni și despre a servi cu devotament intereselor majore ale țării fără nicio ezitare. Gândirea la România Mare și la Actul Unirii ne aduce în memoria noastră cu smerenie și recunoștință pe cei care și-au dat viața pentru unirea acestui neam”, a declarat Ichim în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale.

De asemenea, deputatul și-a exprimat speranța că tinerii nu vor mai fi nevoiți să părăsească țara.

„Vreau să subliniez responsabilitatea pe care o purtăm față de cetățenii pe care îi reprezentăm. (…) Îmi doresc ca generația copiilor noștri să fie mândră de realizările noastre și să nu se mai simtă nevoită să plece din țară. La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla”, a transmis Ichim.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *