Se preconizează că se vor experimenta temperaturi remarcabile, atingând chiar și 20 de grade Celsius pe data de 1 decembrie

De Ziua Naţională, va fi cald în toată ţara. Vor fi 20 de grade la Reşiţa şi Oraviţa, 19 în Timişoara şi 18 la Constanţa. Şi Capitala este cuprinsă de acest val de aer cald, cu temperaturi de 15 – 16 grade.

Condiții meteorologice excepționale în Constanța, Călărași și Tulcea! În acest weekend, se prognozează înregistrarea unor recorduri de temperatură, cu aproximativ 10 grade peste media normală pentru această perioadă, în aceste zone.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a declarat: „Am mai avut temperaturi de 14 grade în Capitală în 2015, dar și mai călduros a fost în 2008-2009, când în județele din partea de vest, în Bihor și Arad, au fost înregistrate temperaturi de 19 grade. Acum s-ar putea să atingem chiar și 20 de grade. Acest lucru ar însemna cea mai caldă zi din ultimii 15 ani.”

Adrian Bîlbă, biolog, explică: „Lebedele s-au adăpostit în primul rând de furtună, iar apoi portul le oferă o sursă de hrană în timpul iernii. Acestea s-au obișnuit să rămână în zonă și nu mai migrează până în sud, la Cairo sau în sudul Greciei. Le vezi acum în Portul Constanța, unde găsesc hrană în perioada iernii.”

Cu toate acestea, în vestul țării, planurile de vacanță pot fi perturbate de ploi, avertizarea meteo de cod portocaliu fiind valabilă până mâine seară. La munte, ninsorile se transformă în ploi, existând riscul de inundații și viituri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *