Ministrul Economiei, Radu Oprea, a dezvăluit joi intenția de a lansa a patra ediție a programului Start-Up Nation în anul următor, beneficiind de fonduri europene. El a anticipat că există peste 400 de milioane de euro disponibili pentru acest demers. Ministrul a subliniat că 91% dintre firmele înființate în prima ediție a programului, acum cinci ani, sunt încă prezente în economia românească.

Radu Oprea a menționat că, în colaborare cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și echipa acestuia, se lucrează la identificarea și utilizarea fondurilor europene pentru a susține a patra ediție a programului Start-Up Nation. Ministrul a evidențiat că se desfășoară demersuri pentru accesarea a peste 400 de milioane de euro disponibile în acest sens.

Referindu-se la succesul programului, Oprea a subliniat că din cele peste 7.000 de companii înființate în prima ediție, peste 6.000 sunt încă active în economia românească, reprezentând un procent uimitor de 91%. A menționat chiar că unele dintre aceste firme, care au început ca start-up-uri, au acum până la 200 de angajați.

Ministrul a subliniat că Start-Up Nation reprezintă o poveste de succes, dar nu a Ministerului Economiei, ci a antreprenorilor din România. Oprea a informat că a doua ediție a programului a avut o rentabilitate de 126% și că se vor aduce îmbunătățiri și inovații în propunerea pentru a patra ediție. A exprimat dorința de a se concentra pe inovație în viitoarea etapă a programului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *