Marcel Ciolacu, premierul României, a avut marți un schimb de replici cu George Simion, liderul partidului AUR, pe tema drepturilor românilor din Ucraina. Acesta din urmă, însoțit de alți parlamentari, a adus cărți în limba română și a acuzat că cinci microbuze pline cu cărți sunt blocate la granița cu Ucraina, fără a primi sprijinul necesar pentru a ajunge la copiii români. Simion i-a oferit lui Ciolacu o carte „Harry Potter”, afirmând că a înțeles că „a luat bac-ul mai târziu, domnul Ciolacu”.

Premierul Ciolacu era prezent la Parlament pentru lansarea campaniei „Stop violenței împotriva femeilor”, organizată de grupurile parlamentare ale PSD. În contextul evenimentului, parlamentarii social-democrați au venit cu tricouri inscripționate cu mesajul „Stop violenței împotriva femeilor”.

Liderul AUR a prezentat situația manualelor de limbă română blocate la Vama Siret și a solicitat intervenția Poliției de Frontieră. Ciolacu a răspuns că nu face trafic de influență, apreciind totuși inițiativa AUR.

În final, Simion a refuzat să îi strângă mâna lui Ciolacu, oferindu-i în schimb o carte „Harry Potter”, sugerând că premierul „a luat Bac-ul mai târziu”. Această declarație vine în contextul unei afirmații anterioare a lui Ciolacu, care, referindu-se la rectificarea bugetară, a spus că și-ar fi dorit să fie „Harry Potter” și să poată modifica totul într-o noapte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *