Cine o ştie pe Claudia Iordache(31 ani) îi cunoaşte cu siguranţă şi activitatea. Claudia este mereu pe fugă. Aici pune la punct un proiect, acum strânge fonduri pentru o familie de nevoiaşi, mâine descoperă un alt proiect la care trebuie neapărat să se alăture. Claudia Iordache este băgată în atâtea proiecte încât unei persoane obişnuite i-ar fi greu să facă faţă. Este interpret mimico-gestual la Digi 24 (chiar astăzi a împlinit doi ani de când face asta), în fiecare zi în jurnalul de la ora 11, după care se întoarce de la Bucureşti la cabinetul de psihoterapie. La baza, Claudia este psiholog, dar a simţit că poate să ajute oamenii în nenumărate feluri.
În afara familiei, toţi i-au spus Claudiei Iordache că nu va face nimic cu psihologia. Că nu va reuşi să trăiască din asta şi că nimeni nu are nevoie de psihologi. Şi chiar dacă ar avea, cum ar reuşi ea, un copil dintr-o familie modestă, să-şi deschidă propriul cabinet? Claudia era însă învăţată cu provocările vieţii, aşa că a avut încredere în ea. Şi a reuşit! Claudia Iordache este unul dintre cei mai căutaţi psihologi din Ploieşti şi chiar dacă e tânără, având doar 31 de ani, oamenii o recomandă şi altora impresionaţi de calităţile pe care le are în această meserie. Cabinetul din centrul oraşului este deschis de trei ani şi tânăra psiholog nu mai ştie cum să facă programările pentru a-i cuprinde pe toţi cei care vor să fie ascultaţi şi ajutaţi. Programul Claudiei începe dimineaţa la 7, iar la 8 deja este în trenul spre Bucureşti, acolo unde de la ora 11 intră în direct la Digi 24 TV. În afară de psiholog, Claudia este şi interpret mimico-gestual şi chiar dacă o veţi vedea mică, într-un colţ de ecran, cu ajutorul ei, multe persoane care nu aud, înţeleg ştirile. „La 14 sunt înapoi la cabinet şi până la 20 ascult oamenii. Este o meserie frumoasă, care îmi aduce multe satisfacţii- sufleteşti în primul rând, atunci când reuşesc să îmi aduc clienţii la răspunsurile pe care le caută. Am urmat un traseu lung şi cu multe provocări ca să ajung aici. M-am perfecţionat continuu şi nu m-am mulţumit cu puţin. Părinţii mei sunt surdo-muţi şi tocmai datorită lor cred că sunt aşa de descurcăreaţă. Eram mică şi trebuia să fiu peste tot intermediarul lor cu ceilalţi oameni. Când eşti copil trebuie să te impui ca adulţii să te ia în seama, dar când faci asta zi de zi, prinzi experienţă. Nu eram o familie cu posibilităţi materiale cum aveau alţi colegi de-ai mei, trăiam patru inşi din salariul lui tata, de tehnician dentar. Şi eu şi sora mea, care este medic stomatolog, am reuşit în viaţă pentru că părinţii noştri ne iubesc foarte mult şi ne-au învăţat să fim cinstite şi să muncim pentru tot ce avem, dar mai ales ne-au spus că au încredere în noi şi că putem să facem tot ce ne propunem. Asta contează foarte mult pentru un copil-să ştie că este susţinut necondiţionat şi să fie mereu încurajat!”, povesteşte Claudia.
Cabinetul şi l-a deschis după ce a primit o bursă de 2.000 de lei în urma unui proiect. „Au urmat şi alte proiecte şi am simţit că trebuie să risc şi să fiu propriul meu stăpân. Am economisit, pentru că nu aveam bani cât ar fi trebuit, dar am şi fost ajutată de familie şi prieteni. Am avut temeri, începutul a fost greu, ca orice început, iar cei din jurul meu, în afară de familie, mi-au spus constant că psihologia nu funcţionează. Tuturor le-am demonstrat că e nevoie doar să-ţi doreşti foarte mult ceva şi să munceşti pentru acel lucru şi lucrurile bune se vor întâmpla. Oamenii au nevoie de psihologi pentru a depăşi anumite momente grele din viaţa lor şi în ultima vreme mulţi au trecut de ideea aceea învechită că nu ai ce căuta la psiholog dacă eşti un om sănătos la cap. Eu tratez sufletul, iar dacă sufletul se îmbolnăveşte şi trupul se poate îmbolnăvi”, spune Claudia. Pe de altă parte, tânăra nu îşi doreşte nimic care să nu poată fi atins-vrea să participe în continuare la proiecte sociale, să întâlnească oameni frumoşi pe interior, să cunoască lumea şi mai ales să-şi păstreze energia cu care poate face toate acestea.
Claudia ajută în fiecare lună o familie nevoiaşă, proiectul numindu-se chiar aşa „Luna… şi familie nevoiaşă”. Pentru asta, mobilizează oamenii contribuind şi ea. Este noul preşedinte al JCI Prahova şi cu această asociaţie merge cu pachete de sărbători sau fără un eveniment anume la adăpostul oamenilor fără casă. Prezintă evenimente motivaţionale ca 11eleven Experience sau le vorbeşte femeilor care au fost abuzate de soţi. Acum a apărut Proiectul „Ploieştiul-capitala tineretului 2018” şi bineînţeles că tânăra nu putea sta fără să facă planuri. Visează deja cu ochii deschişi ce frumos o să fie oraşul ei când toate proiectele ONG-urilor ar putea fi finanţate. Dar nu e singurul proiect la care lucrează acum. La Băicoi a pregătit seminarul „Egalitate de şanse-Mame active pe piaţa muncii”, dar cu siguranţă până mâine o să mai scoată ceva uimitor din mâneacă. Aşa e Claudia, mereu uimitoare, pentru că tot ce face vine dintr-un suflet uimitor de mare.