Copilul a adormit subit în mașină și nu s-a mai trezit: tatăl său l-a dus la urgențe!

O familie din Botoșani trece prin momente cumplite: fiul lor se află în stare gravă! Sâmbătă, copilul se afla cu tatăl său în mașina, după ce fuseseră la un târg. Erau pe drumul spre casă când băiatul în vârstă de 13 ani a adormit subit în mașină, fără a mai reacționa.

Ulterior a spus că se simte rău. Tatăl său l-a dus de urgență la Spitalul de Copii. Medicii au încercat să-și dea seama cauza care i-a provocat starea generală de rău.

După o serie de investigații urgente au constatat că băiatul avea hemoragie cerebrală. Aceasta a fost cel mai probabil cauzată de un anevrism rupt.

Băiatul a fost transportat la urgență la Iași pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Menționăm faptul că nu se știe dacă malformația este din naștere, familia povestind că nu a avut niciodată probleme medicale.

Un anevrism rupt se referă la o situație în care peretele unui vas de sânge slăbit sau dilatat, numit anevrism, se sparge sau se rupe. Anevrismele pot apărea în diferite părți ale corpului, dar cele mai frecvente sunt cele care afectează arterele cerebrale (anevrism cerebral) sau arterele aortei (anevrism aortic). Atunci când un anevrism se rupe, poate provoca sângerări severe și potențial letale. Aceasta este o situație de urgență medicală și necesită asistență medicală imediată. Simptomele unui anevrism rupt pot include dureri de cap severe, greață, vărsături, pierderea conștienței, rigiditatea gâtului sau convulsii.

Este important să se acorde atenție simptomelor și factorilor de risc pentru anevrismele rupte și să se solicite asistență medicală imediată în cazul în care se suspectează sau astfel de situație.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *