DE NECREZUT: un bărbat și-a implantat un cip de control al viselor! El s-a operat singur: și-a făcut o gaură în cap cu un burghiu!

Michael Raduga, un cercetător din Rusia, se recuperează în prezent într-un spital după ce i-a forat craniul: „Mi-am cumpărat un burghiu, mi-am făcut o gaură în cap și mi-am implantat un electrod în creier. Pe 17 mai 2023, am efectuat singur trepanarea, implantarea de electrozi și stimularea electrică a cortexului motor al creierului. Aveam nevoie de el pentru a testa stimularea creierului în timpul viselor lucide.”

Bărbatul a fost la un pas de moarte după ce a pierdut foarte mult sânge. El susține că a încercat procedura după ce a vizionat ore întregi de videoclipuri online care arată cum lucrează neurochirurgii pentru a introduce un electrod.

De asemenea, el a mai spus că rezultatele sunt promițătoare și ar putea duce la viitoare tehnologii de control al viselor. Potrivit rapoartelor, studiul lui Raduga nu a fost revizuit sau susținut de nicio universitate și nu este clar dacă este capabil să controleze visele.

Un site de știri local a raportat că Raduga a efectuat procedura în Almaty, Khazakstan, fără ajutor extern, deși nu este medic și nu are calificări în neurochirurgie. Cipul a fost în cele din urmă îndepărtat la aproximativ o lună după operația auto-efectuată.

„Se spune că pentru a începe o nouă etapă a vieții, trebuie mai întâi să-ți eliberezi capul. Salutări de la departamentul de neurochirurgie”, a scris el pe Twitter

Chiar dacă nu este medic, bărbatul este fondatorul Phase Research Center și al unei organizații care pretinde că oferă îndrumări pentru începători, cu privire la modul în care cineva poate experimenta paralizia în somn, experiențele în afara corpului și „proiecția astrală”.

De asemenea, tânărul rus are un cult în Rusia și mulți dintre adepții săi l-au lăudat pentru curajul său de a depăși granițele medicinei pentru a-și atinge obiectivele, dar neurochirurgii l-au avertizat că a călcat pe un teren extrem de periculos: el ar fi efectuat operație pe creier în casa lui din Kazahstan și a recunoscut că, după 30 de minute, a fost cât pe ce să se lase păgubaș, pentru că pierduse deja extrem de mult sânge și îi era teamă că va leșina. Cu toate acestea, bărbatul ar fi reușit să finalizeze operația, a făcut un duș și a lucrat aproximativ 10 ore consecutiv fără probleme, imediat după intervenție.

Raduga și-a scos implantul într-un spital, după aproximativ cinci săptămâni, dar conform canalului Phase Research Center Telegram, el caută deja persoane dispuse să experimenteze operația prin care a trecut el: „Mă bucur că am supraviețuit, dar eram gata să mor. Pentru mulți oameni, va fi un fel de divertisment. Imaginați-vă o persoană paralizată care nu poate experimenta nimic în această viață. Cu acest implant am găsit o modalitate de a o ajuta să intre într-un vis lucid în care totul este posibil. Poate face sex, poate mânca, poate face ceva interesant”, a spus Raduga într-un interviu.

AFLĂ CE SUNT IMPLANTURILE PE CREIER:

Implant pe creier sunt dispozitive medicale care sunt plasate în interiorul creierului uman pentru a trata să apară anumite afecțiuni neurologice. Aceste dispozitive sunt proiectate pentru a furniza stimularea electrică sau chimică în anumite zone ale creierului sau pentru a înregistra activitatea neuronală.

Implanturile pe creier pot fi într-o varietate de scopuri medicale, cum ar fi tratarea epilepsiei rezistente la tratament, gestionarea durerii cronice, restabilirea funcțiilor motorii în cazul paraliziei sau a leziunilor spinale, tratarea tulburărilor de mișcare precum boala Parkinson sau distonie, și chiar clar. pentru a îndeplini funcțiile cognitive în anumite afecțiuni neurologice.

Aceste implanturi sunt plasate în mod chirurgical și necesită specializare medicală pentru a le instala și monitoriza. În general, implanturile pe creier sunt considerate opțiuni de tratament avansat și sunt utilizate în cazurile în care alte metode de tratament nu au avut succes sau nu sunt suficiente de eficient.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *