Astăzi, într-o acțiune amplă, forțele de ordine române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., sprijiniți de Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, au desfășurat 46 de operațiuni operative


Astăzi, într-o acțiune amplă, forțele de ordine române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., sprijiniți de Poliția de Frontieră și Jandarmeria Română, desfășoară 46 de operațiuni operative pentru dezorganizarea unor grupări infracționale specializate în traficul de persoane și de minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică și trafic de droguri.

În cadrul acestei operațiuni naționale coordonate, se vor executa 199 de mandate de percheziție domiciliară și 210 mandate de aducere.

Acțiunile vizează grupuri de criminalitate organizată cu activitate atât la nivel național, cât și transfrontalier, care exploatează persoane vulnerabile, se ocupă de traficul de migranți și de droguri, reflectând o preocupare constantă pentru asigurarea unui mediu sigur pentru cetățeni.

Prin operațiunea de azi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. doresc să atragă atenția asupra riscurilor crescute la care sunt expuși copiii în mediul online.

Este esențial să conștientizăm că internetul nu reprezintă doar o sursă de informații și oportunități, ci și un teren periculos, mai ales pentru cei mici.

Avem în vedere creșterea alarmantă a numărului de minori care, induși în eroare de persoane cunoscute online, au fost victime ale exploatării sexuale prin fotografii și filme compromițătoare, trimise unor prădători sexuali, expunându-se astfel șantajului.

Această practică nu înseamnă doar o gravă încălcare a intimității, ci lasă și cicatrici emoționale adânci asupra victimelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *