Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat miercuri, la cea de-a doua ediție a Romanian Venture Capital (RVC), că România se află într-un proces de dezvoltare a ecosistemului său economic și că, dacă investițiile vor continua, țara ar putea ajunge într-o poziție comparabilă cu Germania, Franța, Spania sau Italia în următorii 5-6 ani. Câciu a subliniat reziliența economiei românești și a îndemnat la investiții private susținute, menționând că guvernul trebuie să faciliteze parteneriatele și să atragă capital intern și extern.

Ministrul a evidențiat, de asemenea, necesitatea ca fondurile de investiții să fie mai curajoase în privința investițiilor în România, o țară cu o economie care evoluează sub potențial. În contextul competiției pentru fondurile de capital din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Câciu a declarat că apelul pentru finanțare este încă deschis și a subliniat importanța asumării riscului și a vitezei în procesul de atragere a investițiilor.

Evenimentul Romanian Venture Forum 2023 a reunit experți, antreprenori și autorități pentru a discuta despre provocările și oportunitățile din domeniul venture capital și pentru a promova creșterea durabilă în contextul actual, inclusiv impactul inteligenței artificiale asupra start-up-urilor din Europa Centrală și de Est.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *