Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a adoptat ediția actualizată a Tabelului Național de Atribuire a Benzilor de Frecvențe Radio (TNABF). Noua versiune a TNABF, elaborată de ANCOM, reflectă prevederile actuale ale Regulamentului Radiocomunicațiilor al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) – ediția 2020, deciziile Conferinței mondiale de radiocomunicații din 2019, și reglementările Comisiei Europene (CE/UE) și ale Conferinței Europene a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații (CEPT/ECC).

Ediția actualizată ține cont și de recomandările CEPT/ECC din Raportul ERC 25 – Tabelul Comun European al Atribuirilor de Benzi de Frecvențe și Aplicațiilor în Gama de Frecvențe de la 8,3 kHz la 3000 GHz (Tabelul ECA), datată 10 martie 2023. Prin urmare, proiectul de decizie aduce modificări informațiilor din mai multe benzi de frecvențe, respectând noile reglementări internaționale și europene.

Un exemplu notabil este introducerea în banda 5925 – 6425 MHz a Deciziei de punere în aplicare a Comisiei (UE) 2021/1067 din 17 iunie 2021, care reglementează utilizarea armonizată a spectrului radio din banda de frecvențe 5945-6425 MHz pentru instalarea sistemelor de acces pe suport radio, inclusiv rețelele locale cu acces pe suport radio (WAS/RLAN).

Proiectul de decizie adoptat de ANCOM va fi supus discuțiilor în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Radiocomunicații, urmând să obțină avizul acesteia. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *