Cum poți deveni ofițer operativ sau ofițer analist? Studenții din anii terminali, masteranzii sau absolvenții de studii universitare pot opta pentru o carieră de ofițer operativ sau ofițer analist printr-un program de formare la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul.

Ce presupune selecția?

Selecția este un proces complex care implică interviuri, evaluări psihologice, lingvistice, profesionale sau aptitudinale, examinări medicale și verificări de securitate. Pentru mai multe informații, puteți să consultați Ghidul Candidatului la adresa: sri.ro/aplica.

Cum aplici?

Persoanele interesate pot transmite CV-ul la adresa hr@sri.ro.


Serviciul Român de Informații desfășoară activități de culegere și valorificare a informațiilor privind securitatea națională în mai multe modalități, din care rezultă și multitudinea de specializări din instituție.

Ofițerul operativ desfășoară o activitate esențială, identificând persoanele, relațiile sau organizațiile care pot constitui amenințări la adresa securității naționale și dobândind acces în aceste medii. În centrul acestei misiuni stă abilitatea de a dezvolta și menține relații validate de încredere, esențiale pentru gestionarea surselor secrete umane (agenți) deja existente sau pentru recrutarea altora noi.

Ofițerul analist evaluează datele colectate de ofițerii operativi sau din alte surse, fie ele secrete sau deschise, cu accent pe relevanța acestora. El identifică schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, conturează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicațiile și furnizează informații detaliate beneficiarilor legali referitoare la fiecare scenariu prognozat. Astfel, se pune accentul pe prevenirea riscurilor și adoptarea măsurilor corespunzătoare pentru gestionarea acestora.

Aici este disponibil ghidul candidatului unde găsesti orice detaliu legat de înscriere si ce presupune această meserie pe larg.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *