O tânără trăiește un an întreg la Polul Sud. Temperaturi mai scăzute de -50 de grade Celsius: 9 luni de iarnă și întuneric apăsător! Află care este povestea tinerei!

Michelle Endo, o tânără de 32 de ani, originară din San Francisco urmează să trăiască un an întreg la Polul Sud! Ea a lucrat acolo ca manager de ospitalitate la Stația Amundsen-Scott. Fata s-a ocupat de serviciul poștal, dar și de un magazin cu băuturi.

Până acum , tânăra a fost în Noua Zeelandă, Mexic, Peru, Seychelles, Qatar sau Norvegia. Un an la Polul Sud a pus-o, însă, în situații nemaiîntâlnite și i-au pus corpul și puterea de adaptare la mare încercare.

„Am aflat pentru prima dată despre Programul Antarctica în 2019, când lucram pe nave de croazieră. Văzusem episodul din Antarctica al chef Anthony Bourdain, când a vizitat stațiile McMurdo și Amundsen-Scott de la Polul Sud. Mi-am dat seama că acesta este biletul meu spre Antarctica. Până la acel moment, avusesem joburi care mă duseseră pe șase continente fără să scot vreun ban din buzunar pentru a ajunge în acele locuri. Antarctica era ultimul meu continent. Să prind un loc de muncă acolo, însemna să merg gratis. În ciuda condițiilor dure, iubesc să merg pe jos, mai ales când se vede aurora boreală”, a povestit Michelle pentru o publicație!

Femeia și-a documentat aventura pe o rețea de socializare prin intermediul unor clipuri care au primit zeci de mii de like-uri fiecare. Astfel, tânără a stârnit interesul celor din jur. Ea își începe ziua dând drumul la radio, după care începe să refacă stocul din magazin.

 Stația meteo surprinsă în clipurile ei arată temperaturi și de minus 60 de grade Celsius, iar șase luni din cele 12 nu vede soarele.

„Mâncarea și cazarea sunt asigurate ca parte din program, întrucât aici nu sunt apartamente, magazine sau restaurante”, a spus ea.

La Polul Sud, vara ține trei luni, iar iarna, nouă luni. Astfel, nicio specie de mamifere terestre nu trăiește acolo: „Este prea frig și prea departe de ocean pentru pinguini, din păcate. Eu sunt unul dintre cele mai mici organisme de aici. Să nu vezi soarele șase luni poate fi o provocare reală. Luăm vitamina D și folosim lămpi cu lumină solară artificială pentru a contracara efectele. În același timp, șase luni din an e numai lumină.”.

Michelle a început să plece prin toată lumea încă din 2013. Avea doar 22 de ani când a primit un job de profesoară de engleză în Japonia. Mai apoi, a prins mai multe posturi pe nave de croazieră, înainte de a ajunge în Antarctica.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *