Uniunea Salvați România (USR) a lansat miercuri critici aspre la adresa guvernării PSD-PNL, acuzând că aceasta a „tocat banii pe pensii speciale și sinecuri”, lăsând sistemul sanitar într-o stare de colaps, fără fonduri pentru plata medicilor și a medicamentelor.

USR a adus în atenție situația de la Arad, unde Spitalul Clinic Județean de Urgență a informat personalul că nu are resursele financiare necesare pentru a plăti salariile. Totodată, medicii din Timișoara au fost anunțați că vor primi jumătate din salariu. Situații similare se înregistrează și în alte spitale din țară, conform unui comunicat emis de USR.

Partidul a subliniat că există întârzieri semnificative la decontarea medicamentelor compensate eliberate de farmacii, iar furnizorii spitalelor așteaptă de luni de zile plata facturilor. USR a solicitat premierului Marcel Ciolacu să reducă risipa pentru a asigura fonduri destinate cheltuielilor de bază ale statului, cu accent pe spitale și medicamente.

Cătălin Drulă, președintele USR, a evidențiat că românii se confruntă cu dificultăți din cauza scumpirilor la alimente, în timp ce antreprenorii sunt copleșiți de taxe. Liderul USR a declarat că sistemul de sănătate este într-o situație de colaps, cu spitale lipsite de fonduri pentru salariile medicilor și pentru medicamentele destinate pacienților.

USR a subliniat că, sub guvernarea PSD și PNL, România se confruntă cu o prăbușire, iar majorările de pensii speciale, care pot ajunge la 8.000 de lei începând cu 1 ianuarie, sunt finanțate în detrimentul altor nevoi esențiale. Partidul a acuzat PNL că a facilitat acțiunile negative ale PSD și a adus critici privind starea tot mai precară a țării sub conducerea actualului guvern.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *