Mai multe persoane primesc mesaje ciudate de la o persoană care se dă drept Poșta Română!

Pe o rețea de socializare, mai multe persoane au semnalat faptul că au primit un mesaj ciudat de la cineva care se dă drept Poșta Română. Numărul de pe care mesajul este trimis are prefixul +44, specific Regatului Unit!

Mesajul este evident unul fals și este vorba despre o nouă țeapă pe internet!

Pentru a evita înșelătoriile, vă recomand să fiți vigilenți și să luați în considerare următoarele sfaturi:

1. Verificați sursa: Asigurați-vă că aveți încredere în persoana sau compania cu care interacționați. Verificați informațiile și reputația lor înainte de a face orice tranzacție sau de a oferi informații personale.

2. Fiți atenți la oferte prea bune pentru a fi adevărate: Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, este posibil să fie o înșelătorie. Fiți sceptici în fața promisiunilor exagerate sau a prețurilor foarte scăzute.

3. Protejați-vă informațiile personale: Nu oferiți informații personale, cum ar fi numărul de card de credit sau datele de identificare, decât dacă sunteți siguri că sunteți într-un mediu sigur și că aveți încredere în persoana sau compania cu care interacționați.

4. Cercetați înainte de a face o achiziție: Dacă intenționați să cumpărați un produs sau serviciu, cercetați înainte pentru a afla mai multe despre companie, produs sau serviciu. Citiți recenzii și păreri ale altor clienți pentru a vă forma o opinie obiectivă.

5. Fiți atenți la metodele de plată: Folosiți metode de plată sigure și verificate atunci când faceți tranzacții online. Evitați să plătiți prin transfer bancar direct sau prin servicii de transfer de bani necunoscute.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *