Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat marți că este încredințat că prim-ministrul Marcel Ciolacu nu vede nicio problemă în demiterile la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), dacă, în urma evaluărilor, constată că lucrurile nu funcționează corespunzător, la propunerea ministrului de Finanțe.

Întrebat despre solicitarea liberalilor către ministrul de Finanțe de a demite întreaga conducere a ANAF și conducerea Autorității Vamale Române, Romaşcanu a răspuns: „Înțeleg că suntem pe linia planului de încasări în acest moment, conform discuțiilor cu domnul Boloș. Au existat sincope, într-adevăr. Nu am nicio problemă și sunt convins că nici prim-ministrul Marcel Ciolacu nu are nicio problemă ca, în urma evaluărilor, dacă lucrurile nu funcționează, la propunerea ministrului Finanțelor să existe demisii.”

Acesta a subliniat că până în prezent, nu a observat decât declarații politice privind demisiile și nu a văzut o cerere oficială din partea ministrului, care este singurul îndreptățit să efectueze evaluarea și să facă o astfel de solicitare.

Romaşcanu a declarat la Palatul Parlamentului: „Vă garantez că Guvernul României, pentru misiunea pe care și-a asumat-o, aceea de reducere a evaziunii și de echilibrare fiscală și bugetară a României, nu va ezita să ia nicio măsură pe o propunere fundamentată a Ministerului de Finanțe.”

El a menționat că din discuțiile formale și informale cu membrii Guvernului, a înțeles că ANAF a întâmpinat dificultăți la începutul anului, apoi o perioadă mai problematică în luna septembrie, după care s-a revenit la normalitate, conform planului de încasări.

„Cadrul în care domnul Boloș trebuie să prezinte evaluările și să solicite măsuri este Guvernul României. Sper că această coaliție își va găsi resursele de răbdare și înțelepciune, astfel încât să comunicăm împreună ceea ce facem bine și să încetăm această ceartă care nu face bine absolut nimănui și nu a făcut niciodată,” a adăugat el.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *