În ultimele 24 de ore, forțele de poliție au gestionat peste 2.400 de solicitări din partea cetățenilor, constatând peste 8.100 de fapte contravenționale și reținând 529 de permise de conducere.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 415 acțiuni și intervenind în 2.413 evenimente, din care 2.012 au fost semnalate de către cetățeni prin intermediul numărului de urgență 112.

În timpul acestor acțiuni, au fost depistate 19 persoane urmărite la nivel național sau internațional, față de care s-au luat măsuri legale, și au fost dispuse 48 de măsuri preventive în cadrul cauzelor aflate în instrumentare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 8.173 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 2.919.089 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru sporirea siguranței în trafic, constatând 98 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au reținut 529 de permise de conducere, dintre care 142 pentru viteză, 46 pentru alcool și 9 pentru substanțe interzise. De asemenea, au fost retrase 333 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată conform dispozițiilor conducerii Ministerului Afacerilor Interne, 3.341 de polițiști și jandarmi au acționat la nivel național pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor violente, combaterea traficului și consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. Au fost organizate peste 450 de filtre, fiind verificate 7.809 autovehicule și legitimați 11.801 de oameni.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și îmbunătățirea siguranței în trafic au continuat, efectuându-se 3.248 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 152 cu echipamente pentru depistarea substanțelor psihoactive în organismul conducătorilor auto.

În cadrul aceleiași acțiuni BLOCADA, polițiștii au înregistrat 29 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 9 cazuri de conducere sub influența alcoolului. Au reținut 250 de permise de conducere, dintre care 33 pentru alcool și 59 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor rămâne o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt în permanență angrenate în acțiuni pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta liniștea comunității. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *