În ultimele 24 de ore, polițiștii au răspuns la peste 2.500 de solicitări din partea cetățenilor, constatând peste 8.600 de fapte contravenționale și reținând 525 de permise de conducere.

Joi, la data de 9 noiembrie a.c., polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel național, adunând 428 de intervenții și intervenind în cadrul a 2.539 de evenimente, dintre care 2.072 au fost semnalate de cetățeni prin 112.

În aceeași perioadă, au fost identificate 23 de persoane căutate la nivel național sau internațional, fiind luate măsuri legale împotriva acestora, iar în cadrul investigațiilor au fost aplicate 95 de măsuri preventive.

Ca urmare a altor nereguli constatate, polițiștii au sancționat cu un total de 8.683 de amenzi contravenționale, în valoare de 3.222.199 de lei.

În domeniul siguranței rutiere, polițiștii rutieri au intervenit pentru combaterea încălcărilor legislației de circulație, identificând 101 infracțiuni. În această perioadă, au fost reținute 525 de permise de conducere, dintre care 119 pentru viteză, 57 pentru consum de alcool și 16 pentru consum de droguri.

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată la nivel național, 4.086 de polițiști și jandarmi au acționat pentru menținerea ordinii publice și prevenirea faptelor cu violență. Au fost organizate peste 456 de filtre, în cadrul cărora au fost verificate 7.809 autovehicule și au fost legitimați 11.801 de indivizi.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, efectuându-se 3.248 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 118 cu alte aparate de detectare a substanțelor psihoactive.

În contextul acțiunii BLOCADA, au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 9 de conducere sub influența alcoolului și 10 de conducere sub influența drogurilor. De asemenea, au fost reținute 250 de permise de conducere, dintre care 33 pentru alcool și 59 pentru viteză, și au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor rămâne o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *