Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dezvăluit că săptămâna viitoare va prezenta un memorandum în Guvern cu scopul de a asigura tichete de masă pentru angajații CFR și ai metroului. Această măsură vine în contextul eforturilor de a oferi beneficii similare tuturor angajaților cu salarii de până în 10.000 de lei.

Grindeanu a răspuns la o întrebare adresată într-o conferință de presă cu privire la posibilitatea ca angajații CFR să primească tichete de masă pentru ultimele două luni ale anului.

„Am emis o ordonanță care a vizat menținerea cheltuielilor într-o anumită marjă, pentru a ne încadra în deficitul bugetar. Dacă există o regulă care se aplică în mod general, acordarea tichetelor de masă angajaților cu salarii de până în 10.000 de lei, aceeași regulă se aplică și pentru angajații CFR și cei ai metroului. Așadar, pot să afirm că da, voi prezenta un memorandum în Guvern săptămâna viitoare, pentru a facilita acordarea acestor tichete pentru angajați,” a explicat Grindeanu.

El a adăugat și motivele pentru care angajații CFR au fost anterior excluși de la acest beneficiu.

„Această excepție există din cauza faptului că companiile precum CFR și metroul au înregistrat pierderi, însă aceste pierderi sunt istorice, nu s-au acumulat recent. Așa cum se știe, există pierderi cronice, și, prin urmare, angajații acestor companii ar trebui să beneficieze de tichetele de masă,” a subliniat ministrul Transporturilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *