Femeile britanice, lideri în consumul de alcool în lumea dezvoltată; Românii depășesc bărbații britanici în acest domeniu, arată un raport OCDE

Femeile britanice ocupă locul fruntaș în consumul de alcool în lumea dezvoltată, conform un raport prezentat de Daily Mail Online. Un sfert dintre acestea recunosc că se îmbată lunar, depășind dublul ratei medii la nivel mondial. În ceea ce privește bărbații, românii îi depășesc pe cei britanici în consumul de alcool.

Aproximativ 26% dintre femeile britanice admit că au consumat șase sau mai multe băuturi alcoolice într-o singură ocazie, cifră ce depășește dublul mediei globale de 12%, conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Cultura „Ladette” și „Wine o’clock” sunt identificate drept factori contribuitori.

Raportul evidențiază că aproape unul din cinci adulți din 29 de țări analizate de OCDE a raportat un consum excesiv de alcool cel puțin o dată pe lună în 2019. În acest clasament, România se situează cu un procent sub 20% pentru femei și peste 50% pentru bărbați.

Cifrele privind consumul mediu de alcool pe țară arată variații semnificative, de la peste 12 litri în Letonia și Lituania la mai puțin de cinci litri în Turcia, Costa Rica, Israel și Columbia. Marea Britanie și SUA se află la un consum de 10 și, respectiv, 9,5 litri. Bărbații britanici ocupă locul al treilea în topul consumului, după România și Danemarca, iar raportul OCDE avertizează asupra riscurilor asociate cu consumul excesiv de alcool, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și anumite tipuri de cancer.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *