Grupul parlamentar al PNL a introdus în Parlament un amendament la o propunere legislativă ce vizează restrângerea reclamelor în emisiunile destinate copiilor, prin care se propune interzicerea sponsorizării programelor TV pentru copii de către operatorii de jocuri de noroc. Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat această inițiativă marți în Parlament.

Andronache, liderul deputaților PNL, a explicat că grupul parlamentar PNL a prezentat un amendament în cadrul discuțiilor privind o reglementare aflată în dezbatere în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, ce vizează limitarea timpului de publicitate în emisiunile destinate copiilor.

El a adăugat: „Prin noul nostru amendament, propunem să se interzică sponsorizarea programelor TV pentru copii de către operatorii din industria jocurilor de noroc.” Acest amendament vine ca răspuns la o situație recentă în care emisiuni TV, care sunt evident programate în afara orelor dedicate copiilor, au fost susținute și sponsorizate de către operatori de jocuri de noroc.

Andronache a subliniat, de asemenea, necesitatea interzicerii publicității la jocurile de noroc, băuturile energizante, băuturile alcoolice, produsele de tutun și cele de vaping în cadrul programelor pentru copii. Argumentul este că aceste reguli trebuie să fie introduse direct de către legislația primară, deoarece în prezent ele se găsesc doar într-o normă de aplicare, respectiv Codul audiovizualului. El a concluzionat că intervenția legislativă este esențială pentru a preveni apariția tot mai frecventă a acestor situații în emisiunile TV dedicate copiilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *