Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a transmis, marţi, că participarea semnificativă a femeilor în procesul de decizie este esenţială pentru atingerea păcii şi securităţii globale.

„De aceea, această agendă este parte a eforturilor noastre de securitate. Cercetările arată că atunci când femeile participă la negocierea acordurilor de pace, acele acorduri au 35 la sută mai multe şanse să dureze. Femeile sunt afectate de violenţă, creşterea autoritarismului, sărăciei, insecurităţii alimentare şi alte provocări globale. Peste tot în lume, femeile sunt oprimate sub conflicte şi regimuri represive, inclusiv de forţele ruseşti în Ucraina”, a spus Kathleen Kavalec, potrivit comunicatului de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti

Oficialul american a subliniat necesitatea unei arhitecturi de securitate revitalizate, bazate pe parteneriate valoroase, inclusiv participarea activă a tuturor, inclusiv femei și fete. Conferința Punctelor focale naționale pe tema „Femeile, pacea și securitatea” este văzută ca un mijloc de condamnare și dezvăluire a actelor de violență, inclusiv cea sexuală, unind țările în acest sens. Deși a observat progrese în recunoașterea rolului unic al femeilor în promovarea păcii și reconstrucției, oficialul a evidențiat că femeile rămân, în mare parte, excluse din procesul decizional legat de pace și alte aspecte.

„Deşi situaţia s-a îmbunătăţit în ultimii ani, vedem că femeile sunt subreprezentate în politică şi viaţa publică peste tot în lume. Femeile au arătat că pot excela în cele mai înalte poziţii în diplomaţie, guvern şi conducere în toate sectoarele”, a explicat Kavalec.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a fost prezentă la Conferința Punctelor focale naționale pentru „Femeile, pacea și securitatea”, desfășurată în perioada 7-9 noiembrie în București. Acest eveniment a fost organizat de Ministerul Apărării Naționale (MApN), în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA și UN Women.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *