Russell Brand este acuzat într-un proces intentat vineri de agresiune sexuală împotriva unei actrițe care a apărut ca figurantă la filmările din New York pentru comedia romantică din 2011 „Arthur”, în care Brand avea rolul principal. Actorul britanic este sub investigație pentru mai multe agresiuni și comportament inadecvat.

Russell Brand este în fața unei acțiuni în justiție, în urma unui val de acuzații recente formulate de mai multe femei, inclusiv o actriță din filmul „Arthur”. Aceste acuzații se referă la agresiuni sexuale și comportament inadecvat, inclusiv incidente petrecute cu mulți ani în urmă. Poliția britanică investighează mai multe dintre aceste acuzații, însă procesul recent din New York reprezintă prima acuzație de acest fel adusă în instanță.

Acțiunea în justiție a fost inițiată în baza legii Adult Survivors Act din New York, care oferă o fereastră de un an pentru a intenta acțiuni legate de abuzuri sexuale săvârșite cu mult timp în urmă, chiar dacă termenul de prescripție a expirat. Compania Warner Bros Pictures, care a distribuit filmul „Arthur”, a fost și ea implicată în acuzații, fiind acuzată de neglijență și complicitate în tolerarea comportamentului lui Brand pe platoul de filmare. Brand a negat anterior acuzațiile de relații sexuale neconsimțite.

Acuzația recentă este formulată de o femeie denumită Jane Doe, care a făcut figurație în filmul „Arthur„. Ea susține că Brand a expus organele genitale în fața ei și ulterior a forțat-o să întrețină relații sexuale orale în timpul filmărilor. Acțiunea în justiție solicită daune pentru agresiune, atac, sechestrare și provocarea suferințelor emoționale. Russell Brand, fostul soț al cântăreței pop Katy Perry, s-a reprofesionalizat în ultimii ani, devenind comentator pe probleme sociale și creator de conținut pe platforme online, cum ar fi YouTube, unde a avut peste 6 milioane de urmăritori. YouTube a anunțat blocarea posibilității lui Brand de a câștiga venituri suplimentare pe platforma lor online în urma acuzațiilor de comportament sexual inadecvat formulate împotriva actorului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *