În intervalul 1 – 31 octombrie 2023, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, au fost plasate sub supraveghere 1.201 de persoane, conform deciziilor organelor judiciare care au impus măsuri preventive.

Astfel, pentru 244 de persoane s-a dispus arestul la domiciliu, pentru 955 de persoane s-a instituit control judiciar, iar pentru două persoane s-a stabilit controlul judiciar cu cauțiune.

În prezent, un număr de 11.890 de persoane sunt supravegheate în baza unor măsuri preventive. Dintre acestea, 1.875 sunt sub arest la domiciliu, 9.998 sunt supuse controlului judiciar, iar 17 persoane se află sub control judiciar cu cauțiune.

Valoarea totală stabilită pentru măsurile preventive de control judiciar cu cauțiune, conform deciziilor organelor judiciare, se ridică la 3.950.000 de euro și 230.000 de lei.

Poliția Română efectuează verificări periodice pentru a asigura respectarea obligațiilor impuse de către persoanele aflate sub supraveghere judiciară și, în cazul încălcării acestor obligații, se sesizează instanța competentă.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *