axios.com

Paza de coastă spaniolă a raportat că sâmbătă au fost salvate peste 500 de migranți în Oceanul Atlantic, în apropierea Insulelor Canare din Spania.

Două cadavre au fost găsite printre cei salvați de pe patru bărci în largul insulei El Hierro, în timp ce alte două au murit în spital. Femeile și copiii s-au numărat printre cei salvați atât de paza de coastă, cât și de Garda Civilă Spaniolă, a declarat astăzi paza de coastă.

Numărul migranților care au sosit în arhipelag în acest an se apropie de cifra record de 31.678 înregistrată în 2006, când alte rute către Europa au fost blocate.

Ministerul de Interne al Spaniei a declarat joi că 30.705 de migranți fără acte au ajuns în Insulele Canare în primele 10 luni ale acestui an, o creștere cu 111% față de aceeași perioadă din 2022.

Se crede că mările mai blânde și mai calme din septembrie au încurajat a determinat mai multe traversări recent, deși călătoria este încă considerată periculoasă.

Insulele Canare au reprezentat cea mai mare parte a celor 43.290 de migranți fără acte care au sosit în Spania pe mare anul trecut. Guvernul spaniol a anunțat planurile de a crea 3.000 de locuri de cazare de urgență suplimentare pentru migranți, utilizând cazărmi militare, hoteluri și pensiuni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *