Aproximativ 18.000 de elevi prahoveni au obtinut anul acesta burse de merit. Criteriile de acordare au fost schimbate. Primii 30% de elevi din fiecare clasa se incadreaza sa primeasca o astfel de bursa, indiferent de media pe care o au. Asa se face ca, la nivelul judetului, 263 de elevi care au sub media cinci iau si bursa de merit. Pe langa bursele pentru rezultate bune la invatatura, in Prahova se acorda si in jur de 21.000 de burse sociale.

Inspectoratul Școlar Prahova a centralizat situația burselor acordate anul acesta elevilor din județ. Există trei tipuri de burse pentru cei care au cele mai bune rezultate la învățătură.

Începând din acest an, bursele de merit, în valoare de 450 de lei pe lună, se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale sau a mediilor de admitere în cazul celor de clasa a noua. În aceste condiții, în Prahova, 55,10% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care se încadrează în tranșa de medii 9,50 – 10. Asta în timp ce aproape 2% dintre cei  care s-au încadrat să ia burse de merit au medii sub cinci. 11 elevi au chiar medii între 1 și 1,99. Alte categorii de burse acordate elevilor sunt cele sociale, tehnologice sau pentru mamele minore care frecventează o școală și care primesc 750 de lei pe lună.

Conform datelor statistice, peste 21.000 de elevi beneficiază în luna octombrie  de burse de merit.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *