Un vlogger britanic, care a ajuns în România împreună cu soția lui din întâmplare, spune că presa din țara lui l-a mințit și i-a oferit o imagine greșită despre România.

Pe platforma TikTok, Josef Roberts a împărtășit impresiile sale uimitoare despre România. Inițial, intenția lui era să călătorească în Istanbul, Turcia, dar în cele din urmă a optat pentru România.

El a început povestea sa afirmând că „Planul nostru inițial nu a fost să venim în România, ci să mergem în Istanbul, în Turcia, dar am ales România la întâmplare, ca alternativă și înainte de a ajunge aici eram puțin cam îngrijorați.” De-a lungul timpului, în Marea Britanie, România a fost adesea asociată cu preconcepții negative, fiind considerată un loc periculos post-sovietic, populat de infractori și zone în degradare. Josef Roberts a recunoscut că a fost influențat de aceste stereotipuri.

El a menționat că în anii 2000, ziarele britanice avertizau că „dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie și vor comite infracțiuni.” Cu toate acestea, el consideră că România a fost judecată greșit și a fost profund impresionat de țara noastră.

A descris România ca un loc minunat, subliniind frumusețea arhitecturii, un amestec de influențe slave, grecești și moderne, precum și o istorie fascinantă. Cu entuziasm, a menționat că a fost încântat de bucatele tradiționale românești, precum sarmalele, chiftelele și micii.

În plus, Josef Roberts a vorbit despre avertismentele pe care le-a primit înainte de a ajunge în România, în care oamenii îl avertizau că ar putea fi o destinație periculoasă. Cu toate acestea, el și soția sa s-au simțit în siguranță aici și au fost impresionați de amabilitatea și ajutorul oferite de localnici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *