În perioada septembrie – octombrie 2023, peste 500 de polițiști și elevi din școlile de agenți de poliție au participat la un program de instruire privind combaterea traficului de persoane. Acest program a fost organizat printr-o colaborare între Poliția Română și specialiști din Biroul de Securitate Diplomatică al Departamentului de Stat al SUA.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și transmis vineri către AGERPRES, instruirea a avut loc în perioada menționată și a fost coordonată de Direcția Pregătire Profesională, în colaborare cu polițiști specializați din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și experți din Biroul de Securitate Diplomatică.

Această inițiativă a implicat polițiști din mai multe secții de poliție din București, precum și din județele Constanța și Cluj. De asemenea, au fost implicați polițiști din Secția Regională de Poliție Transporturi Cluj, alături de elevi și polițiști aflați în proces de formare la școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

Această colaborare a fost apreciată drept un parteneriat benefic pentru dezvoltarea competențelor profesionale necesare îndeplinirii cu succes a misiunilor polițienești. Acest gen de parteneriate cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București – Biroul de Securitate Diplomatică sunt susceptibile să fie promovate și în viitor, reprezentând o constantă în dezvoltarea instituțională.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *