medicamenteMedicamentele ieftine dispar de pe piață - sursa foto - descopera.ro

Ministerul Sănătății a demarat un proiect de digitalizare a sistemului de raportare a stocurilor de medicamente din România, cu finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Investiția în acest proces de digitalizare se ridică la peste 200.000 de euro și se realizează în parteneriat cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Proiectul constă în crearea unei baze de date cuprinzătoare care va adăposti toate informațiile referitoare la medicamentele disponibile pe piața din România, de la autorizarea acestora și până la eliberarea către pacienți. În cadrul aceluiași proiect, se va dezvolta un sistem integrat de management pentru medicamentele autorizate pe piața românească, care va implica interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice la nivel național într-o soluție unică e-Sănătate, conform declarațiilor Ministerului Sănătății.

Obiectivele specifice ale acestui proiect includ identificarea nevoilor reale de medicamente pentru pacienții din România, dezvoltarea de politici și strategii durabile în domeniul farmaceutic, asigurarea interoperabilității bazelor de date privind medicamentele, crearea unui modul în cadrul Sistemului Electronic de Raportare (SER) necesar pentru procesul anual de aprobare și corecție a prețurilor la medicamentele destinate uzului uman, precum și digitalizarea procesului de autorizare a unităților farmaceutice de către Ministerul Sănătății.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *