Sursă foto: IGPR

Politiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Vrancea, împreună cu procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat o anchetă privind activitatea infracțională a unui bărbat, suspectat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Se presupune că, în anul 2023, bărbatul a pus bazele unei plantații de canabis pe un teren situat în zona rurală a județului Vrancea, cu scopul de a comercializa și consuma canabisul produs.

La data de 2 noiembrie a.c. au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost găsite trei solarii special amenajate pentru cultivarea canabisului, 166 de plante de canabis (86 verzi și 80 uscate), hașiș, aproximativ 5 kilograme de canabis, depozitate în diverse borcane de plastic și saci, precum și alte probe relevante.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au decis să rețină bărbatul pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de azi, va fi înaintată propunerea de arestare preventivă pentru bărbat, pe o perioadă de 30 de zile, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea.

Echipa specializată a Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române a contribuit la investigație.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Se menționează faptul că pe durata întregului proces penal, persoanele investigate se bucură de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *