GETTY IMAGES

Furtuna Ciaran a devastat joi nord-vestul Europei cu vânturi puternice și ploaie puternică, ucigând o persoană în Franța și una în Spania, în timp ce școlile, aeroporturile și trenurile și-au oprit serviciul.

Furtuna Ciaran, care urmează furtuna Babet în urmă cu două săptămâni, a fost condusă de un curent cu jet puternic care a intrat din Atlantic, dezlănțuind ploi abundente și vânturi furioase care au provocat deja inundații puternice în Irlanda de Nord și în unele părți ale Marii Britanii.

Aproximativ 1.300 de persoane au trebuit să fie mutate în locuri de tabără sau adăposturi, iar mai multe case au fost evacuate în orașul Brest din Finistere după căderea unei macarale, a declarat Darmanin pe rețelele de socializare.

Un parc de rulote din Tenby, sudul Țării Galilor, a evacuat locuitorii în urma unui avertisment că inundațiile ar putea prezenta un risc pentru viață. Parcul de rulote Kiln Park a suferit deja inundații.

Foto: Jon Lewis

„Majoritatea parcului este sub apă și se va ridica”, a spus Katie Walters, care a stat în parc. O serie de alerte de inundații sunt în vigoare în zonă, inclusiv o avertizare de inundații severe pentru râul Ritec din apropiere.

Potrivit AFP, alături de vânturi extrem de puternice, Meteo-France a emis și o avertizare privind un episod ploios cu cantități semnificative de precipitații într-un timp scurt pe soluri deja saturate. Președintele francez Emmanuel Macron a îndemnat la prudență și a sfătuit oamenii să rămână acasă și să verifice starea celor dragi care ar putea fi izolați.

Agenția de Mediu are în vigoare 82 de avertismente de inundații în Anglia, ceea ce înseamnă că sunt așteptate inundații.

Există, de asemenea, 197 de alerte de inundații, ceea ce înseamnă că sunt posibile inundații. Cele mai multe avertismente de inundații sunt grupate în jurul coastei de sud a Angliei, dar există unele în Stroud, Dauntsey lângă Chippenham, sate de pe râul Bure, Ant și Thurne din Norfolk și până la nord până la Sunderland.

Foto: Jim BBC, PA MEDIA, Marc Cain

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *