Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a exprimat satisfacție față de constructorul care execută lucrările la Drumul expres Galați-Brăila, afirmând că acesta se încadrează în termenul de finalizare al proiectului, programat pentru jumătatea anului următor.

Grindeanu a subliniat că această lucrare nu a fost deloc simplă, având în vedere că a fost necesară construirea aproximativ 900 de piloni pentru traversarea râului Siret. Cu toate acestea, au rămas sub 10 de piloni de forat, iar estimarea este că aceștia vor fi finalizați în cursul săptămânii curente. Termenul de finalizare al proiectului Drumul expres Galați-Brăila este jumătatea anului viitor, iar ministrul consideră că acest termen este realist și va contribui la îmbunătățirea fluxului de trafic dinspre Galați către Brăila și zonele înconjurătoare, inclusiv legătura cu Podul de la Brăila, care asigură accesul spre Tulcea și Constanța.

Sorin Grindeanu a mai precizat că stadiul fizic al lucrărilor la Drumul expres Galați-Brăila a atins 78%. De asemenea, pe traseul acestui drum expres se construiește un pod peste râul Siret, care va fi al doilea ca mărime din România, după cel de la Agigea, de pe ruta Constanța-Mangalia. Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri, cu o deschidere centrală de 130 de metri.

Ministrul Grindeanu a menționat aceste progrese pozitive într-o postare pe pagina sa de Facebook, subliniind mobilizarea eficientă a constructorului român și continuarea lucrărilor în ritm susținut.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *