Liderii USR Iaşi au anunțat, într-o conferinţă de presă desfășurată miercuri, intenția de a forma o alianță cu PNL Iaşi la alegerile locale din 2024, cu condiţia ca USR să propună candidatul pentru Primăria Iaşi și PNL să desemneze un candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Senatorul USR Marius Bodea a subliniat că partidul este pregătit să se alieze cu PNL la alegerile locale, cu condiția ca PNL să renunțe la actualul primar Mihai Chirica și la președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, din cauza dosarelor penale care îi vizează.

El a argumentat că Iaşiul a stagnat din cauza administrației PSD și că orașele din Vestul României au înregistrat dezvoltări mai rapide datorită lipsei unei administrații social-democrate. USR consideră că Iaşiul trebuie să scape de cei doi politicieni cu probleme penale pentru a avea o administrație serioasă de dreapta.

Propunerea USR constă în desemnarea unui candidat comun pentru Primăria Iaşi de către USR și un candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean de către PNL, în vederea formării unei administrații eficiente și corecte.

Senatorul Marius Bodea a subliniat că sondajele arată că el este singurul candidat care ar putea schimba administrația locală la nivelul municipiului Iaşi, și că o alianță de acest gen ar contribui la îmbunătățirea guvernării locale în Iaşi, evitând o administrație pesedistă falimentară.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *