Antonio Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, atrage atenția asupra rapidului deteriorări a situației din Gaza, condusă de Hamas, și face apel la încetarea urgentă a focului pentru a pune capăt vărsării de sânge, numind-o un „coșmar”.

Într-o vizită desfășurată în capitala Nepalului, Kathmandu, Guterres a declarat: „Situația din Gaza devine tot mai disperată de la o oră la alta. Regret că, în loc de o pauză umanitară necesară, sprijinită de comunitatea internațională, Israelul și-a intensificat operațiunile militare.”

Săptămâna trecută, Guterres a afirmat că masacrul din 7 octombrie, comis de Hamas, „nu s-a petrecut într-un vid”, un comentariu care a fost criticat de Israel ca justificare a terorismului.

Israel desfășoară operațiuni militare împotriva Hamas de la atacul din care aproximativ 2.500 de militanți au intrat în Israel, ucigând peste 1.400 de persoane, în majoritate civili care se aflau în propriile locuințe și la un festival în aer liber.

De asemenea, Hamas și alte facțiuni teroriste au luat aproximativ 230 de ostatici, inclusiv aproximativ 30 de copii, în Fâșia Gaza, unde sunt ținuți captivi.

Israel susține că ofensiva sa din Gaza are ca scop distrugerea infrastructurii Hamas și a promis că va elimina întregul grup terorist care conduce Fâșia Gaza. Israelul vizează zonele în care Hamas operează, încercând în același timp să minimizeze pierderile civile.

Sursă: stiripesurse

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *