În ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de marți, un proiect de lege care vizează protecția spațiilor verzi din municipiu se află pe ordinea de zi, conform un comunicat transmis de AGERPRES.

Potrivit surselor citate, acest proiect propune majorarea amenzilor pentru cei care poluează spațiile verzi, deteriorează florile, mobilierul urban, sistemele de irigații și distrug arborii în timpul lucrărilor de construcție sau betonează alveolele.

Ana Ciceală, consilier general din partea USR, a declarat: „Încă din anul trecut am cerut modificări urgente în regulamentele locale de protecție a spațiilor verzi, având în vedere impactul negativ al tăierilor masive de arbori pe proprietățile private, făcute fără obținerea avizului prealabil de la Direcția de Mediu. De asemenea, au avut loc incendieri repetate în parcul IOR și otrăviri intenționate ale arborilor, toate acestea fără ca vinovații să fie identificați de către Poliția Română. Aceste acțiuni au dus la pierderea pe termen lung a unor zeci de hectare de spații verzi.”

Conform noului proiect, amenzile pentru persoanele fizice vor varia între 4.000 și 5.000 de lei, în funcție de natura acțiunilor, cum ar fi tăierea neautorizată a arborilor sau alte intervenții distructive asupra vegetației și spațiilor verzi. De asemenea, vor exista sancțiuni mai mici, între 200 și 500 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 4.000 de lei pentru persoanele juridice pentru fapte precum ruperea și deteriorarea florilor sau recoltarea de fructe și plante medicinale din spațiile verzi.

Inițiativa Anei Ciceală, consilier general din partea USR, vine în contextul în care Bucureștiul a suferit pierderi semnificative în ultimii doi ani, ca urmare a tăierilor ilegale de arbori efectuate de dezvoltatorii imobiliari. Una dintre principalele cauze ale acestei situații a fost amenda extrem de redusă, care varia între 50 și 100 de lei pentru persoanele fizice și scădea la doar 25 de lei în cazul plății în termen de 15 zile pentru fiecare copac tăiat, conform comunicatului.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *