Matthew Perry, actorul cel mai cunoscut pentru Friends, a murit la 54 de ani. Actorul care l-a jucat pe Chandler Bing în îndrăgitul sitcom, amintit ca fiind „incredibil de talentat”, s-ar fi înecat în casa sa din Los Angeles

Warner Bros Television Group, care a produs toate cele 10 sezoane din Friends din 1994 până în 2004, a adus un omagiu „prietenului nostru drag” și „un actor incredibil de talentat”.

„Impactul geniului său de comedie a fost simțit în întreaga lume, iar moștenirea sa va trăi în inimile atâtor oameni. Aceasta este o zi sfâșietoare și trimitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor săi devotați”, a scris compania.

Născut în 1969 în statul Massachusetts, Perry provenea dintr-un tată american și o mamă canadiană. Copilăria sa s-a desfășurat în Canada, unde mama sa a lucrat în calitate de asistent de presă pentru premierul canadian Pierre Trudeau.

Într-un memoriu care a devenit un bestseller în 2022, intitulat „Prieteni, Iubitori și Multe Altele Teribile”, Perry a rememorat faptele din viața sa, inclusiv momentul în care tatăl său și-a părăsit familia pentru a-și urmări propriile visuri de a deveni actor, chiar ajungând să-l hărțuiască pe tânărul Justin Trudeau. Perry a notat: „Am hotărât să pun capăt conflictului cu el atunci când a fost numit la conducerea unei întregi armate.”

Perry a fost de cinci ori nominalizat la Emmy, iar în paralel cu Friends a jucat în filme precum Fools Rush In (alături de Salma Hayek), Three to Tango și The Whole Nine Yards (alături de Bruce Willis).

După încheierea filmului „Friends” în 2004, Matthew Perry a preluat un rol principal în „Studio 60 on the Sunset Strip” al lui Aaron Sorkin pentru următorul său proiect pe ecranul mic, dar, din păcate, spectacolul a fost anulat după doar un sezon. În 2009, a făcut o apariție de succes în comedia „17 Again”, alături de Zac Efron. Mai târziu, a făcut apariții ca invitat atât la „The Good Wife”, cât și la spin-off-ul său, „The Good Fight”.

Matthew Perry a jucat și într-un sitcom de un sezon intitulat „Go On” și într-un remake de trei sezoane din „The Odd Couple”. În 2016, s-a aventurat să scrie și să joace în piesa „Sfârșitul dorului”, care a avut premiera în West End și apoi a ajuns la Broadway.

În 2019, a avut loc un eveniment critic când a fost plasat în comă de două săptămâni din cauza unei rupturi de colon rezultată din abuzul de opiacee. El a suferit 14 intervenții chirurgicale pentru a repara pagubele mari. Reflectând la această încercare, el și-a exprimat recunoștința profundă, afirmând în memoriile sale „Prieteni, iubiți și marele lucru groaznic”, „În acest moment al vieții mele, cuvintele de recunoștință debordează pentru că nu ar fi trebuit să supraviețuiesc, dar iată-mă. .”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *