Astăzi, pe 27 octombrie, la inițiativa Ambasadei Sustenabilității în România, se marchează prima ediție a Zilei Naționale a Sustenabilității, o zi oficială proclamată de Președintele României la data de 30 mai 2023.

În acest context, Ambasada Sustenabilității derulează o campanie de conștientizare cu scopul de a facilita înțelegerea conceptului de sustenabilitate pentru toată lumea, în perioada cuprinsă între 27 octombrie și 5 noiembrie.

Antibiotice, în calitate de membru al Ambasadei Sustenabilității în România, sprijină campania de conștientizare intitulată „Sustenabilitatea este siguranța zilei de mâine. Nu o putem lăsa la voia întâmplării”, desfășurată de Ambasadă în această perioadă.

Pe lângă susținerea acțiunilor desfășurate în cadrul campaniei, Antibiotice a inițiat două proiecte de responsabilitate socială dedicate propriilor angajați.

Astfel, cu ocazia Zilei Naționale a Sustenabilității, Antibiotice a demarat o campanie de colectare la sediul companiei a medicamentelor expirate, sub sloganul „Fii responsabil, nu trata mediul cu medicamente!”. Obiectivul acestei campanii este de a conștientiza angajații cu privire la importanța colectării corecte a medicamentelor expirate.

Deșeurile de medicamente reprezintă o problemă reală pentru mediu atunci când sunt aruncate la gunoi sau eliminate în rețeaua de canalizare, punând în pericol sănătatea oamenilor.

Totodată, în zilele de 30 și 31 octombrie, compania organizează cursuri de prim ajutor în cadrul proiectului intitulat „Plus pentru Viață”. Acest proiect își propune să promoveze cunoștințe de prim ajutor de bază printre angajații Antibiotice și copiii acestora, viitorii adulți care necesită educație civică în acest domeniu.

Antibiotice investește responsabil în sănătatea viitoarelor generații și dezvoltă proiecte și inițiative care contribuie la trei obiective de dezvoltare durabilă: sănătate și bunăstare, energie curată și accesibilă și acțiuni pentru combaterea schimbărilor climatice.

Mai multe informații despre angajamentul Antibiotice în domeniul sustenabilității, precum și indicatorii reprezentativi care reflectă atât performanțele financiare, cât și cele non-financiare ale companiei pot fi găsite în Raportul Anual Integrat 2022, disponibil pe site-ul www.antibiotice.ro.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *