Într-o ședință de guvern desfășurată vineri, Executivul a aprobat plata unei contribuții financiare de 1,3 milioane de euro pentru susținerea populațiilor din Turcia și Siria care au fost afectate de seismul din 6 februarie. Această donație a fost angajată de România în cadrul Conferinței internaționale a donatorilor.

Pentru a acoperi aceste costuri, bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost suplimentat cu 6,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Conform comunicatului transmis de Biroul de presă al Guvernului, aceste fonduri vor fi direcționate către diverse organizații internaționale, cu precizarea alocării pentru fiecare:

  • 150.000 de euro pentru Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în beneficiul populației din Republica Turcia;
  • 150.000 de euro pentru Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în beneficiul populației din Republica Turcia;
  • 700.000 de euro sub forma unei contribuții voluntare către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru redresare rapidă în Republica Turcia;
  • 150.000 de euro pentru Programul Alimentar Mondial (PAM), în beneficiul populației din Republica Arabă Siriană;
  • 150.000 de euro pentru Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), în beneficiul populației din Republica Arabă Siriană.

În plus, Guvernul a aprobat și plata contribuției financiare voluntare a României la bugetul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) destinată Programului Regional de Competitivitate EURASIA. Această contribuție în valoare de 200.000 de euro, suportată din bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2023, va sprijini activitatea OCDE și profilul activ al României în cadrul acestei organizații.

Programul Regional de Competitivitate EURASIA al OCDE se concentrează pe creșterea competitivității și îmbunătățirea climatului de afaceri în țările din Europa de Est, Caucazul de Sud și Asia Centrală, și include șase țări acoperite de Inițiativa OCDE pentru Europa de Est și Caucazul de Sud, precum și țări acoperite de Inițiativa pentru Asia Centrală. Prin această contribuție, România continuă să sprijine dezvoltarea economică și cooperarea regională în aceste regiuni.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *