Procurorii de la Serviciul Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție au depus o cerere de extindere a arestului preventiv în cazul primarului orașului Mioveni, Ion Georgescu, la Tribunalul Argeș. Conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată, cererea procurorilor va fi discutată în data de 1 noiembrie.

Pe data de 5 octombrie, Tribunalul Argeș a aprobat propunerea procurorilor de la Serviciul Teritorial Pitești al DNA de a menține în arest preventiv pe Ion Georgescu pentru o perioadă de 30 de zile. Acuzațiile aduse acestuia de către DNA se referă la trafic de influență.

Conform DNA, în toamna anului 2022, Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea de a primi o sumă de 30.000 de euro, din care a primit inițial o primă tranșă de 10.000 de euro în luna decembrie 2022. Acești bani ar fi fost oferiți în schimbul exercitării influenței pretinse asupra unor factori de decizie din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, în scopul angajării unui membru al familiei martorului într-un post de medic. Conform înțelegerii, restul sumei urmau să fie restituiți primarului după ce persoana respectivă ar fi fost angajată efectiv. Martorul a solicitat restituirea sumei de 10.000 de euro oferită anterior, deoarece primarul nu ar fi onorat „promisiunea” făcută.

Conform surselor menționate, pe data de 4 octombrie, în sediul primăriei din Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma menționată, moment în care s-a constatat săvârșirea infracțiunii. În urma arestării preventive, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a decis suspendarea mandatului primarului orașului Mioveni în data de 6 octombrie.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *