Primarul Dominic Fritz din Timișoara, membru USR, a criticat cu fermitate ordonanța de urgență emisă de Guvern care conține măsuri fiscale, considerând-o un „atac brutal” asupra autonomiei locale în ceea ce privește finanțele și fiscalitatea. Fritz a subliniat că, în consecință, Primăria Timișoara nu mai are posibilitatea de a încheia contracte noi sau de a semna contracte cu câștigătorii concursurilor internaționale, precum cel pentru reamenajarea Pieței Victoriei.

Edilul Timișoarei a arătat că nu poate oferi o estimare exactă a impactului financiar asupra Primăriei, deoarece textul final al ordonanței nu este încă disponibil. Cu toate acestea, el a atras atenția asupra consecințelor grave pentru Timișoara și pentru toate comunitățile din România. Fritz a apelat la toți primarii din țară să se opună acestor măsuri și a cerut parlamentarilor să corecteze ordonanța.

În plus, primarul Fritz a discutat cu alți primari cu privire la această problemă, dar a menționat că colegii săi din partidele aflate la guvernare nu au curajul să vorbească public despre aceasta. Fritz și colegii săi din USR au ales să iasă în public pentru a atrage atenția asupra impactului acestei ordonanțe și pentru a cere corectarea ei.

Întrebat despre potențialul impact asupra proiectului Capitalei Europene a Culturii, Fritz a menționat că a discutat cu președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care i-a asigurat că a rezolvat această problemă și că proiectul nu va fi afectat. Totuși, primarul a subliniat că textul final al ordonanței este necunoscut și că speră că amendamentele votate au inclus excepții pentru proiectul cultural.

Sursă: stiripesurse

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *