În mediul politic din Brașov au loc evenimente neobișnuite, cu o luptă acerbă în cadrul PNL între susținătorii unei acțiuni „prin noi înșine” și cei care recurg la tactici discutabile pentru a rămâne la putere cu orice preț.

Conducerea organizației județene PNL Brașov, cu sprijin din partea USR, a demarat un demers pentru îndepărtarea viceprimarului Sebastian-Mihai Rusu din executivul Primăriei Brașov. Această mișcare a fost introdusă pe lista ședinței Consiliului Local Brașov sub forma unui „Proiect de hotărâre privind eliberarea din funcție a domnului Viceprimar Rusu Sebastian-Mihai, cu inițiativa primarului Municipiului Brașov”.

Surse politice sugerează că, de fapt, în spatele acestei inițiative a primarului USR, se află chiar colegii de partid ai viceprimarului Rusu. Acesta a încălcat status quo-ul de a nu-i supăra pe liderii PNL, denunțând public fapte grave la Primăria Brașov și acțiuni cu potențiale consecințe penale ale primarului USR, care se confruntă cu contestații cu privire la prejudicii de milioane de euro constatate de inspectorii Curții de Conturi a României pentru anii 2021 și 2022.

Se pare că miza asaltului îndreptat împotriva viceprimarului Rusu este legată de interesele Grupării Veștea, condusă de ministrul Adrian Veștea, președintele PNL Brașov, senatorul Mihai Veștea, și alți membri ai acestei facțiuni. Aceștia doresc să mențină o atmosferă liniștită și să-și protejeze proiectele comune cu primarul USR. Există speculații că Allen Coliban, primarul USR, ar putea candida sub sigla PNL la alegerile viitoare, ceea ce îi avantajează pe membrii Grupării Veștea.

Cu toate acestea, demiterea unui viceprimar nu este un proces simplu, fiind necesară o majoritate de două treimi din consilierii locali, ceea ce nu pare să fie realizabil în prezent, deoarece opoziția locală vede această mișcare drept o chestiune internă a PNL. Rămâne de văzut cum vor gestiona liderii PNL de la nivel central această luptă internă și jocurile de culise care par să dăuneze partidului.

Sursă: news.ro

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *