Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la Bruxelles, că în cadrul ședinței de guvern de vineri, va adopta o nouă ordonanță de urgență referitoare la cheltuielile bugetare, atât la nivel central, cât și local. El a subliniat că cea mai importantă prioritate este de a asigura că nu există niciun risc de blocare a fondurilor europene.

„Mâine, în cadrul ședinței de guvern, voi adopta o nouă ordonanță de urgență privind cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât și local. Este foarte clar că prioritatea noastră rămâne aceea de a preveni, și, în acest moment, prin aceste măsuri, nu există niciun risc privind blocarea fondurilor europene”, a declarat premierul.

Ciolacu a precizat că aceasta a fost „cea mai mare prioritate de la începutul mandatului său și rămâne o prioritate în continuare”.

În ceea ce privește depunerea cererii de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), șeful guvernului a declarat că aceasta va fi depusă până la începutul lunii noiembrie.

„Este în faza finală de pregătire, ministrul Finanțelor a fost la Bruxelles timp de două zile și a reușit să rezolve problemele rămase de la fostul ministru. Mai avem câteva aspecte de discutat în legătură cu obiectivul 206, care vor fi finalizate în săptămânile următoare”, a adăugat premierul Ciolacu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *