plantbasednews.org

Femeile nu erau de fapt mulse, iar laptele uman era de fapt lapte de ovăz. Evenimentul a fost o piesă de artă performativă creată de Stephanie Lane, fondatoarea SPECIESISM.WTF, și grupul de drepturi ale animalelor RADICALLY KIND, fondat de Claudia D’Ambrosio.

Intitulată „Lactatele Nu Sunt Umane(e)”, demonstrația și-a propus să conteste ideea că animalele sunt mărfuri și să evidențieze implicațiile etice ale speciismului.

„Este uluitor să constatăm că majoritatea oamenilor nu au auzit niciodată cuvântul ‘speciism’ până acum, iar demonstrația a fost extrem de eficientă în educarea membrilor publicului cu privire la acest aspect”, a declarat Lane într-un e-mail pentru Plant Based News (PBN).

Problemele producției de lactate nu sunt întotdeauna evidente pentru oameni. Mulți cred că este etic, deoarece cred în mod eronat că nu implică sacrificarea animalelor. Dar exploatarea vacilor de lapte este legată și de abuzul asupra sistemelor lor de reproducere.

Prin înlocuirea vacilor cu femele umane, Dairy Is Not Human(e) a făcut vizibil acest aspect al producției de lactate. Femeile stăteau în lenjerie intimă, cu picioarele legate între ele și sânii atașați de sticlele de lapte prin tuburi. Păreau să fie acoperiți cu fecale și sânge pentru a reprezenta violența producției de lactate.

„Majoritatea oamenilor vor avea în mod natural mai multă empatie pentru propria lor specie”, a spus Lane.

„Așadar, folosirea oamenilor în acest context a fost atât de puternică, deoarece a deschis calea pentru conectarea următorului punct de compasiune față de non-oameni într-un mod care pare foarte liniar.”

Organizarea evenimentului în afara Tate Modern a fost, de asemenea, o alegere atentă. Lane a explicat: „Fiind o instituție renumită dedicată prezentării artei contemporane și depășirii granițelor expresiei culturale, Tate Modern oferă un fundal potrivit pentru o explorare artistică a speciesismului.”

Strategia a funcționat; potrivit lui Lane, destul de mulți oameni au decis să devină vegani atunci și acolo. Mulți alții s-au angajat cu spectacolul cu curiozitate și au dorit să afle mai multe despre cruzimea inerentă industriei lactatelor.

Cum a aratat demonstratia:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *