Surse din lumea politică au dezvăluit o veste surprinzătoare, sugerând că PNL (Partidul Național Liberal) se află în negocieri pentru a forma o alianță cu PMP (Partidul Mișcarea Populară), condus de Cristian Diaconescu, deși acesta din urmă nu mai deține nici măcar ștampila oficială a partidului.

Cu toate acestea, liderul PMP, Eugen Tomac, care a devenit președintele partidului în urma unui congres și ulterior l-a exclus pe Diaconescu din formațiune, a promis că va forma o alianță cu USR (Uniunea Salvați România) și Forța Dreptei.

Astfel, au loc negocieri dificile, deoarece PNL se străduiește să arate că reprezintă o forță politică semnificativă și încearcă să atragă în jurul său toate formațiunile de dreapta. Dacă au reușit să formeze o alianță cu ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților), acum încearcă să aducă și alte formațiuni politice în această ecuație.

Deși PMP este un partid de dimensiuni mai mici, este evident că este dorit de către toate formațiunile politice mari de dreapta. Inclusiv USR manifestă interes pentru o colaborare cu PMP pentru a crea un pol politic și pentru a arăta că ei reprezintă adevărata mișcare de Dreapta.

Trebuie menționat că Cristian Diaconescu a fost exclus din partid în martie 2022, după ce a condus PMP până în 19 februarie, când a fost destituit în urma unui congres. Acest episod a provocat un scandal în cadrul partidului, deoarece Diaconescu a refuzat să accepte că nu mai este liderul partidului, deținând în continuare ștampila oficială a PMP.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *