Harta zonelor impactate în Fâșia Gaza ilustrează cum atacurile israeliene au vizat cu precădere cartierele de pe litoral, arterele rutiere și punctele de frontieră. Potrivit informațiilor din El Periodico, preluate de Rador Radio România, aproximativ 16.000 de locuințe au devenit improprii pentru locuit.

Conform informațiilor furnizate de Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), bazate pe datele Ministerului Infrastructurii din Gaza, bombardamentele israeliene au dus la distrugerea a aproximativ 16.000 de locuințe. În plus, alte 140.000 de locuințe au suferit daune minore sau moderate.

Conform imaginilor furnizate de centrul de sateliți al ONU, se poate observa o distrugere semnificativă. Organizația Națiunilor Unite subliniază că cartiere întregi au fost devastate în Beit Hanoun, Beit Lahiya, Ash Shuja’iyeh, zona dintre Gaza și tabăra de refugiați Ash Shati și Abbassan Kabeera.

Organizația Mondială a Sănătății a documentat un număr de cel puțin 62 de atacuri asupra unităților de sănătate, rezultând daune în cel puțin 19 spitale. Îngrijorarea privind deteriorarea infrastructurii educaționale este în creștere pentru Națiunile Unite, care au raportat 206 de centre educaționale atacate de la începutul ofensivei până în ultima sâmbătă, inclusiv cel puțin 29 de școli gestionate de Agenția ONU pentru Refugiați Palestineni. De asemenea, s-au înregistrat daune semnificative la opt universități.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *