Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei, subliniind că deteriorarea situației de securitate la granițele României și conflictul din Orientul Mijlociu subliniază necesitatea unei Armate puternice capabile să facă față noilor provocări. El a subliniat angajamentul Guvernului de a sprijini Armata Română, atât în ceea ce privește pregătirea militarilor la standarde înalte, cât și achizițiile necesare pentru consolidarea securității și cooperarea cu aliații în cadrul NATO.

Ciolacu a menționat că România, ca membru al NATO, are garanția securității cetățenilor săi, dar a subliniat că investițiile masive în dotări și tehnologie sunt esențiale pentru a face față diferitelor amenințări la care țara este expusă. Alocarea unui buget de 2,5% pentru Apărare reprezintă o măsură importantă pentru modernizarea și transformarea Armatei Române.

El a exprimat recunoștința și aprecierea față de toți cei care slujesc în Armata Română, subliniind că apărarea patriei este o misiune nobilă și solemnă. Marcel Ciolacu a încheiat mesajul său cu urările de „La mulți ani, Armatei Române! La mulți ani, România!”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *