Un bărbat a fost arestat pentru trafic de persoane!

POLIȚIA ROMÂNĂ: „Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 25 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de trafic de persoane.

În luna onctimbrie a acestui an, un bărbat racolat o tânără, de 21 de ani, în scopul exploatării sexuale, folosind metoda „loverboy” (promisiuni privind întemeierea unei familii bazate pe sentimente de iubire). Apoi el a obligat-o să practice prostituția, în  scopul obținerii de beneficii materiale.

Joi, o rudă apropiată a tinerei, contactată de aceasta din urmă, a sesizat polițiștii din Vâlcea, care s-au deplasat la adresa indicată (un apartament situat în municipiul Râmnicu Vâlcea), unde i-au identificat pe bărbatul bănuit și pe tânără. Tânăra ar fi fost ținută de bănuit în respectiva locuință, împotriva voinței ei și ar fi fost obligată la practicarea prostituției.

Asupra bărbatului au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un telefon mobil și 110 lei. Bănuitul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile, sub aspectul savârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

POLIȚIA ROMÂNĂ: „Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *