Da, Hassan Yousef, purtătorul de cuvânt al organizației Hamas, a fost arestat joi în timpul unor raiduri efectuate de Israel în Cisiordania.

Yousef a fost arestat „sub suspiciunea de a acționa în numele Hamas”, a declarat vineri pentru CNN agenția de securitate israeliană Shin Bet.

Yousef este o figură politică palestiniană de prim rang, fiind purtătorul de cuvânt oficial al Hamas în Cisiordania și deținând un loc în Consiliul Legislativ Palestinian.

Yousef are ”experiență”: 24 de ani în închisorile din Israel

Hassan Yousef a fost reținut de forțele israeliene în diverse ocazii și a petrecut în total 24 de ani în închisorile israeliene din cauza acuzațiilor precum incitare, intrare în Ierusalim fără permisiune și apartenența la organizația Hamas, considerată de Israel o organizație teroristă.

El a fost un interlocutor regulat în presa internațională și, într-o declarație recentă pentru publicația canadiană The Globe and Mail, a afirmat că, în opinia sa, Hamas ar fi dispus să elibereze cei aproximativ 200 de ostatici pe care îi deține dacă Israelul ar consimți la o încetare a focului de 24 de ore pentru a permite accesul ajutoarelor în Gaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *