Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și defășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun. Află ce măsuri s-au luat în Prahova!

Vineri, 13 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și defășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, la nivelul frontierei de stat și pe întreg teritoriul național. În Prahova, acțiunea a avut loc în comuna Berceni și în municipiul Ploiești. În urma acțiunii, au fost verificați 8 agenți economici și 11 persoane legitimate.

De asemenea, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform OUG nr.28/1999 în valoare totală de 21.500 de lei.

În plus, au fost confiscați 1.293,2 lei: cu ocazia verificărilor efectuate la un punct de lucru din municipiul Ploiești, în proximitatea Gării de Sud, s-a constatat faptul că agentul economic nu fiscalizase prin intermediul casei de marcat din dotarea unității toate veniturile provenite din încasări. El a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile O.U.G. 28/1999, iar suma de bani nefiscalizată, în cuantum de 415 lei a fost confiscată ca și măsură complementară, în baza aceluiași act normativ.

Totodată, în acest caz, s-a constatat că în unitate erau comercializate produse alimentare, fără a se respecta normele igienico-sanitare de depozitare/preparare/servire, sens în care va fi înștiințat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova pentru analizarea aspectelor și luarea măsurilor legale ce se impun, conform competenței.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *