Mai multe persoane fără calificare corespunzătoare au fost angajate în posturi de profesor consilier în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dolj, deși conform unui Centralizator privind disciplinele din învățământul preuniversitar pentru încadrarea personalului didactic, aceste posturi pot fi ocupate doar de absolvenți cu specializare în psihologie, sociologie și asistență socială.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj a început o verificare în acest caz și a anunțat că rezultatele concursului nu vor fi validate, chiar dacă au fost deja afișate pe site, iar mai multe persoane fără calificare au fost angajate cu decizie internă pe posturi pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire la 60 de zile.

Conform inspectorului școlar județean adjunct, Irina Broscaru, în județul Dolj, la fel ca și în alte discipline, au fost acceptați candidați necalificați pentru a ocupa posturi de profesor consilier în școli. Aceasta s-a întâmplat pentru că nu s-au înscris suficiente persoane cu studii corespunzătoare posturilor vacante.

Cu toate acestea, se pare că a fost o scăpare în procesul de selecție a dosarelor, deoarece în cadrul CJRAE doar persoanele cu studii corespunzătoare postului pot preda. Inspectoratul va efectua o verificare pentru a stabili modul de desfășurare a concursului și pentru a identifica persoanele fără calificare corespunzătoare care au fost selectate în mod neadecvat.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *