Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a informat vineri la Oradea că autoritățile italiene au comunicat oficial că Curtea de Apel Bari a hotărât să predea fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, autorităților din România. Cu toate acestea, hotărârea poate fi atacată în apel.

Gorghiu a explicat că în acest moment, conform deciziei instanței din Bari, Ionel Arsene ar urma să execute o pedeapsă de 6 ani și 8 luni de închisoare în penitenciarele din România. Acesta a fost condamnat definitiv pentru două infracțiuni de trafic de influență.

Ministerul Justiției depune toate eforturile pentru repatrierea fugarii, indiferent de identitatea sa, cu un număr semnificativ de persoane aduse în România de la începutul anului. Gorghiu a subliniat că decizia privind repatrierea unui fugit depinde de instanța din statul în care acesta este găsit.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a efectuat o vizită de lucru în județul Bihor, inspectând instituțiile aflate sub autoritatea Ministerului Justiției și susținând o conferință de presă la Prefectura Bihor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *